Aanvraag Hypotheekrente Teruggave

Dit vertelt uw medewerkers dat u wilt dat ze zich richten op het doen van hun werk professioneel en vertrouwen de beloningen zal komen. Schrijf een mission statement dat de wereld en uw medewerkers vertelt dat je een bedrijf dat ethiek, professionalisme en inzet waardeert. Dan, post dit mission statement prominent waar niet alleen het publiek, maar ook uw productie personeel, kunt zien het elke dag. Terwijl veel bedrijven beweren dat ze willen een eerlijke, ethische, hoge kwaliteit geldschieter, hun werven en human resource zijn (Hr) beleid logenstraffen die claim. Hoe vaak heb je gezien werven advertenties beginnen met top producenten wilden. Nu waardeer ik top producenten net als iedereen, maar als je het snoer met dat, ben je geneigd om kandidaten voor wie het productievolume is de belangrijkste richtlijn aan te trekken. Evenzo, als je reclame hoge commissie splitst, zult u ongetwijfeld trekken een aantal hoge producenten en misschien wat mensen die de zorg over de kwaliteit. Maar je zult voornamelijk trekken initiatiefnemers die de zorg over het maken van zo veel mogelijk geld op elke deal. Ik zeg niet dat niet een hoge split en hellip niet bieden, ik zeg je misschien niet wilt leiden met die in uw werving reclame. In plaats daarvan, ambachtelijke werven advertenties onder de aandacht van de kwaliteit van de producenten aan te trekken met zinnen zoals een verschil maken of beroepspraktijk. U krijgt een totaal ander soort kandidaat reageren op de advertentie te vinden. Kijk naar je werving advertenties en vraag jezelf af wie je probeert te werven hypotheek. Als ik praat met kandidaten voor de eerste keer, ik ben soms verbaasd over wat ze zeggen. Ik vraag me af als ze denken dat dingen door of als ze ooit hebben geluisterd naar zichzelf. Toen ik vroeg hen vragen over hun ervaringen, zoals waar de meeste van uw leads vandaan? Of heb je specialiseren in een bepaalde niche?

Aanvraag Hypotheekrente Teruggave

Euribor Hypotheek Aanvraag Hypotheekrente Teruggave

Hun antwoorden blijkt dat hun enige zorg was hoeveel geld ze zouden maken, niet hoe we hen kunnen helpen beter te bedienen hun klanten. De kandidaat zou spoedig onthullen zijn of haar aard Aanvraag Hypotheekrente Teruggave. Een kandidaat die gaat naar een qc probleem zou kunnen specialiseren in een niche die doorgaans hoge pay dagen draagt, terwijl een kwaliteit kandidaat zou specialiseren in een dat zijn of haar technische expertise op elkaar afgestemd. Een riskante kandidaat is waarschijnlijk het grootste deel van hun bedrijf te krijgen uit nieuwe bronnen, zoals reclame of het bedrijf gegenereerde leads, terwijl een kwaliteit kandidaat de meeste van hun bedrijf zou kunnen krijgen uit het verleden klant of strategische partner verwijzingen. Als je de kandidaat te interviewen, luister goed en zij zullen u precies vertellen wat ze van plan zijn door te vertellen wat voor hen belangrijk is. Wat is belangrijker voor hen: Quality of inkomen? Luister goed en zij zullen u vertellen. Kies vervolgens de kandidaten die de zorg over hun klanten en hebben een lange termijn carriere oogpunt. U wilt dat uw productie team om kwalitatief hoogwaardige, fraude leningen te produceren, maar ik durf te wedden dat uw beloningsbeleid steevast wordt gekanteld in de richting belonen productievolume hypotheekrente. Er is bijna geen uitzondering op deze, en ik heb nooit echt begrepen. Als je voor de middelen, zoals een bureau, telefoon en computer om een lening opdrachtgever, moeten ze op zijn minst een bepaalde hoeveelheid geld te genereren voor te betalen. Aan de andere kant hebben we allemaal hadden een hoge productie, agenten die veel meer problemen dan ze waard waren waren. Het is wat ik ben gekomen om de winst te bellen ruisverhouding Rabobank.

Toch hebben we de neiging om onze beloningsbeleid naar degenen die het meest hypotheekadviseur amstelveen te financieren of produceren de hoogste omzet belonen ontwikkelen. Zelden hebben we binden compensatie in de factoren die het meest aan de nettowinst: kwaliteit van de inzendingen, haal deze door ratio of de toekomstige prestaties van hypotheken is ontstaan Aanvraag Hypotheekrente Teruggave. Waarom doen we dit niet doen? Het is echt niet moeilijker te meten of te belonen, en het maakt niet volumeacties uitsluit, maar het kan hen inderdaad verbeteren. In een bedrijf, Iopstelling kwartaal awards voor bepaalde prestatiegegevens. De opsteller met de hoogste commissies gegenereerd won de grote hond award, en letterlijk kreeg een gigantische opgezette hond te houden op zijn of haar bureau voor het volgende kwartaal. De winnaar van de meest creatieve oplossing voor ethisch oplossen uitdaging 2e hypotheek zonder overwaarde van een client door creatief structureren van een deal won de einstein award, en kreeg een grote brain teaser puzzel te houden op hun bureau voor het kwartaal hypotheek berekenen. Het belangrijkste was dat de oplossing moest creatief te zijn, en ook had het probleem op te lossen zodanig dat de oplossing een duidelijke win win voor iedereen.

De persoon met de hoogste kwaliteit inzendingen, gemeten door het minste aantal nummers per ingediende dossier (zoals geidentificeerd door de processors) kreeg de Excellence Award, en een groot model van een dure mercedes benz die op hun bureau voor het volgende kwartaal. Elke prijswinnaar kreeg ook een leuke bonus cheque, daar bij de prijsuitreiking. Ze konden de toom te houden, maar ze moesten vechten om de hond, de puzzel, of de mercedes benz model te houden. Compenseer productie, natuurlijk, maar compenseren kwaliteit en ethiek, ook. Constant hoge kwaliteit pakketten, hoge pull through rate, en misschien zelfs een hoge klanttevredenheid moeten redenen voor een opdrachtgever aan een hogere split en hellip maken, immers, ze zijn meer rendabel om je omwille van hun kwaliteit Aanvraag Hypotheekrente hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering ing Teruggave – U zult merken i didnt titel dit gedeelte uw beloningsbeleid moet je waarden weerspiegelen. Ik getiteld het uw beloningsbeleid weerspiegelt uw waarden, omdat of je het nu leuk vindt of niet, het is echt. Als de enige manier voor een opdrachtgever aan zijn of haar inkomen te verhogen is om meer volume te doen, wat zou je verwachten dat hun prioriteit te zijn? Lk heb sinds ten minste twee grote makelaars die zeer duidelijk preventie zero tolerance beleid van fraude, die had ook een hoge productie van initiators of teams die flagrant werden schenden van het beleid fraude hele tijd gehad. Het is pijnlijk om je Regenmakers schieten, zal ik toegeven maximale hypotheek. Maar de boodschap was heel duidelijk: Wij willen dat u fraude te voorkomen en draai in hoge kwaliteit leningen, tenzij je een echt hoge producent. Stel je de ironie en hellip; je wilt dat iedereen om ethisch te zijn, met uitzondering van de grondleggers die bloot u de meest risico door het produceren van het meest. Fraudebestrijding van de achterban is veel moeilijker als je een oogje dichtknijpen om het wanneer het wordt gedaan door een hoge producent, of erger nog, wanneer het management zich bezig met het ING. Afvuren van een hoge producent kan kostbaar zijn, maar ik denk dat het minder kostbaar dan het hebben van op te zetten een anti -fraude systeem dat voortdurend op gespannen voet met uw eigen interne cultuur. Wees bereid om te gaan van de slechte spelers laten ongeacht hoe ze opbrengen inch Natuurlijk moet je een formeel nulbeleid tolerance fraude, maar dat beleid zal moeilijker, duurder en minder effectief zijn als je niet beginnen met in de spiegel kijken en de vraag te stellen: Welke boodschap zend ik mijn productie personeel? Dat is waar je moet beginnen. Casey Fleming is business development manager voor Comstock hypotheek.

Aanvraag Hypotheekrente Teruggave Hypotheek Berekenen

Zijn primaire focus is het verwerven of bouwen van nieuwe Comstock hypotheek vestigingen. Daarnaast ontwikkelt hij training en coaching programma's om toewijding en het professionalisme lening consultants die hun carriere naar het volgende niveau te helpen hypotheek oversluiten Aanvraag Hypotheekrente Teruggave. Hoi, ik ben een lange termijn lurker maar zoals ik zojuist heb uitgezocht een nieuwe hypotheek ik ben al op ingesteld om het te krijgen afbetaald zo snel mogelijk. Ik begon met een mooie Northern Rock 1% hypotheek in 27 bij 160k altijd van plan om te veel betaalt als 25 jaar lijkt een zeer lange tijd. Mijn plannen rente hypotheek bij de fgh zijn nog niet helemaal uitgewerkt hoe ik al had gedacht, als ik uiteindelijk wordt verplaatst naar NRAM en vast te zitten in een negatief eigen vermogen wanneer de prijs gezakt naar 135k. Ik heb eindelijk al in geslaagd om remortgage en krijg een offset een op te starten, dat is wat ik had echt wilde al die tijd, maar in ieder geval heb ik er nu heb. Ik geloof echter hebben hetzelfde werk niet meer, dus zal niet in staat zijn om als grote make-over betalingen op mijn verminderde loon, maar ik ben vastbesloten om elke cent telt deze beneden meer krijgen. Ik ben 35 nu, dus ik denk dat een streefcijfer spaarhypotheek opnemen van 10 jaar is realistisch om nog wat plezier als goed wanneer ik kan.

Ik heb ook een aantal gezondheidsproblemen die me willen krijgen deze gesorteerd echt, net zoals ik weet dat ik zal niet in staat zijn om full-time te werken tot ik ben 68, ik ben niet zeker of ik nog zal het tot 55 in full-time werken, dus mijn logica is hoe eerder deze wordt betaald voor de betere echt want dit is de grootste kostenpost ik heb.

Iqhypotheek.nl, ,